Kladdkaka med Dulce de Leche

Ingredienser

Kladdkaka
3 st ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
5 tsk kakao
1 krm vaniljpulver
150 gram smör
2 burkar Raffolaits Dulce de Leche (Säljs på Willys och Hemköp)

Topping
2 dl jordnötter
150 gram mörk choklad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker.
  2. Blanda de torra ingredienserna och rör försiktigt ner i smeten. Tillsätt det smälta smöret. Rör om.
  3. Häll hälften av kladdkakesmeten i en smörad och bröad form. Bred sedan ut Dulce de Leche och avsluta med resten av kladdkakesmeten.
  4. Grädda i ugnen i cirka 30-35 minuter. Låt svalna något.
  5. Smält chokladen i ett vattenbad och blanda ner de hackade jordnötterna.Toppa kladdkakan med den smälta chokladen och jordnötterna.